Следвайте Гласове в ТелеграмПодавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПодавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет
Коментари Харесай

Мустафа Емин подаде оставка като съветник на Тодор Тагарев

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Подавам оставка от позицията консултант в политическия кабинет на министър Тагарев, с цел да се приключи офанзивата против него и държавното управление, това написа в профила си във Facebook Мустафа Емин.

Той декларира, че ще защи името и достолепието си с доказване на истината за връзката с личния състав в болница Пирогов в съда, като е признателен за помощта на лекарите и сестрите. Емин не приемаа обвиненията и внушенията от постове и вътрешни инспекции.

" „ Замразявам “ присъединяване си в Националния съвет на " Да България " значимо е инспекцията да бъде безпристрастна.

Благодаря на поддръжката от фамилията ми, другари, сътрудници и стотици български жители, които ценят истината и човешкото достолепие и не одобряват метода на моето очерняне.

С опита си от тази осведомителна офанзива против мен желая да предупредя, че този напън ще нараства и разрушава доверието, ще опълчва и предизвика експанзия – дано дружно се противопоставим на тази опасност. "

Припомняме, че абсурдът с Мустафа Емин избухна в края на август след Facebook обява на здравна сестра на незабавната болничното заведение „ Пирогов “, в която се твърди, че съветникът на военния министър, се е държал надменно и е изискал дете от шокова зала да бъде изведено, с цел да влезе неговото.

Твърди се също, че е отправил закани и употребявал името на здравния министър.

Вътрешна инспекция на болничното заведение откри, че от здравна позиция са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в границите на Спешното поделение.

Обяснения са дали три медицински сестри, трима лекари и началникът на отдел „ Сигурност “, който разказва минута по минута видяното на камерите.

Медицинският личен състав, дал писмени пояснения по случая, споделя, че детето на Мустафа Емин е било в положително общо положение, с рана на челото, без данни за кървене сега.

По това време още три деца са чакали за тегел. Преди да пристигна редът на детето на Емин, е пристигнало друго дете, което е било в тежко положение, в потрес, и съгласно разпоредбите то е било с приоритет.

Затова и фамилията на Емин се постанова да изчакат още.

Мустафа Емин и брачната половинка му няколко пъти звънят на звънеца на шокова зала и прекъсват работата на медиците, излиза наяве от писмените пояснения на личния състав и разказа на камерите, изработен от началника на отдел „ Сигурност “.

„ Първият път излязох аз и още веднъж обясних, че би трябвало да изчакат поради незабавното дете в залата, при което той ме попита дали би трябвало да занимава министъра на опазването на здравето. Отговорих, че това е негово право “ – написа в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях.

„ Придружителите на детето попитаха дали в този момент, в случай че се обадят на министъра на опазването на здравето, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър сега няма да промени нашето държание “, написа лекарят, който е бил началник на екипа в съответната вечер.

Друга здравна сестра пък показва „ в миг на афект насочи закани, без обясними за мен аргументи, че в този момент приказвал с министъра на опазването на здравето и щяло да има последствия “.

Преди ден комисията в Комисията по защита на Народно събрание са били получени публично резултатите от инспекцията в " Пирогов " по проблема " Емин ". Тя е завършила на 31 август и е със следното умозаключение:

" Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. господин Мустафа Емин е показал вербална експанзия, със спокоен звук, по отношение на чиновниците на УМБАЛСМ " Н.И. ПИРОГОВ " ЕАД и е направил корист със служебно състояние. "

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР